Christien Stegeman

In mijn studententijd volgde ik voor het eerst een yogales en sindsdien ben ik nooit meer gestopt. Als GZ-psycholoog ben ik dankbaar dat ik dit beroep waarbij ik voornamelijk met mijn hoofd werk kan combineren met het meer lichaams- en geestgerichte yoga. Het geeft mij rust, ruimte en balans.

 

De afgelopen jaren woonde ik in Myanmar. Ver van huis durfde ik eindelijk de stap te zetten om mij verder te verdiepen in yoga. Ik volgde een Ashtanga Vinyasa opleiding, meer gericht op yang, de veranderlijke en beweeglijke kant van het leven. Daarna begon ik met lesgeven in de veilige bubbel van het Expatleven in Yangon. Al vliegend en rennend vanuit Nederland, kwam er in mijn tijd in Myanmar steeds meer rust in mijn leven. Het inspireerde mij om ook verdieping in deze andere kant te zoeken met een Yinyoga opleiding, om meer tijd te nemen en stilte te ervaren. De kracht zit wat mij betreft in de combinatie van de meer yin- en yanggerichte kant van het leven. 

 

Terug in Nederland probeer ik in mijn yogalessen dit evenwicht over te brengen binnen een veilige omgeving, vaak gecombineerd met muziek, voor meer ruimte in hoofd en lichaam en daarmee ook in je leven.