marlous de jong

Na begin 2016 in een burn-out terecht gekomen te zijn ben ik yoga lessen gaan volgen. Vooral yin yoga vond ik in het begin enorm confronterend. Op de mat merkte ik pas echt hoeveel stress en spanning er in mijn lichaam zat. Zeker door de langere tijd in elke houding werd ik geconfronteerd met een oncomfortabel gevoel en mijn eigen grenzen. Grenzen waar ik overheen ging en bleef gaan, keer op keer. Tot het moment in mijn herstel waarop ik echt voor mezelf koos. De richting koos die voor mij goed voelde en waar ik meer rust ervoer. Op dat moment ben ik minder gaan werken op de basisschool en gestart met een yogaopleiding. 

 

Inmiddels ben ik verschillende opleidingen verder en geef ik meerdere yin yoga lessen per week. Ook sta ik nog drie dagen voor de klas op een basisschool in Utrecht. De combinatie van het lesgeven op een school aan kinderen (erg yang) en het geven van yin yoga lessen zorgt ervoor dat ik in balans blijf. 

 

Ik zorg tijdens mijn lessen voor persoonlijke aandacht en sfeer. Ik combineer het lesgeven met mindfulness, de 5 elementen en meridianen vanuit de Chinese geneeskunde en de anatomie van alle diverse lichamen.