Zwangerschaps Yoga


Vanaf een zwangerschapsduur van ongeveer 15 weken kan je met deze lessen beginnen. 

In de lessen is veel ruimte voor rust tijdens en aandacht voor de zwangerschap. Je ontdekt en leert hoe je naar je lichaam kan leren luisteren en er rekening mee kan houden. De essentie van zwangerschaps Yoga is ONTSPANNING en VERTROUWEN KRIJGEN/HEBBEN IN JE LICHAAM! Vertrouwen in jezelf en de komende bevalling. Er is dus ook veel aandacht voor de bevalling. O.a. perstechnieken worden aangeleerd en geoefend, houdingen voor bij de bevalling komen voorbij en er worden vooral veel ademoefeningen gedaan. De adem is de sleutel om je zwangerschap en de bevalling een mooie ervaring te laten zijn.

 

Ook is er een les waarbij de partner aanwezig is. Deze les is bedoeld om de partner tips en adviezen te geven m.b.t. de bevalling en hoe de partner de vrouw kan helpen. Massages zijn  hier een onderdeel van. In de gewone lessen wordt ook af en toe een massage gedaan bij elkaar, geven en ontvangen. Deze massages worden als zeer fijn ervaren en kan je ook thuis weer toepassen om rust te brengen in je lichaam en jezelf.

 

DE LESSEN BESTAAN UIT DE VOLGENDE ONDERDELEN:

YOGAHOUDINGEN, houdingen vanuit de yoga die op een zachte manier worden uitgevoerd, rekening houdend met het veranderende lichaam van de vrouw. Het doel van deze houdingen is het lichaam in beweging houden, ruimte creeeren, bewustwording van het lichaam en het ervaren en creëren  van ontspanning.

 

DO-IN, strekkingen van meridianen (energiebanen) in het lichaam om energie (weer) te laten stromen en in balans te brengen. Hierdoor kunnen mogelijke blokkades in de energiebanen verminderen of verdwijnen. Je kan je vitaler en krachtiger gaan voelen in de zwangerschap. 

 

SHIATSU, dit is o.a. massage bij elkaar en bij jezelf, die gebaseerd is op de energiebanen en specifieke punten (tsubo's) die daarop te vinden zijn. Deze punten kunnen verlichting brengen bij bijv. zwangerschapskwalen en de bevalling. Ook de partners leren bepaalde punten in de les om toe te passen bij de vrouw. In de les worden er dus af en toe massages gedaan, bij jezelf of twee aan twee. Hier kan je lekker bij ontspannen en je leert ook de massage uit te voeren.

 

ADEMOEFENINGEN, deze oefeningen hebben als doel om in de les te ontspannen en in het NU te zijn, je lichaam te leren kennen en als hulpmiddel bij de bevalling. Verschillende ademtechnieken komen aan bod en zo ga je met een gevulde rugzak de bevalling in.

 

Maandag 33 weken+       18.45-19.45  uur  Locatie Rozenstraat 2A

Maandag 15-32 weken   20.00-21.00 uur  Locatie Rozenstraat 2A

Docent Christy

 

Aanmelden via het contactformulier. Klik hier