alle yoga vormen/stijlen

Wij bieden diverse Yoga vormen aan.

Of je nu wilt leren omgaan met stress, fitter wilt worden of soepeler, meer energie wilt krijgen, ontspannen wilt leren leven, bewust wil worden van je innerlijke kracht. Wij hebben altijd de juiste Yoga vorm voor jou.

Hieronder zie je alle yogavormen die wij in Zeist aanbieden.

Heb je toch nog een vraag?

klik hier voor ons contactformulier

 


HathaYoga

Hathayoga is de basis waaruit veel andere yogavormen zijn voortgekomen. Het is een vorm van yoga waarin kracht en zachtheid even belangrijk zijn. Hatha betekent zon (ha) en maan (tha), kracht en kalmte, yang en yin. 

YinYoga

YinYoga is een hele mooie aanvulling op de YangYoga stijlen zoals Poweryoga. Waar de YangYoga stijlen dynamisch zijn en vooral werken op het versterken en verlengen van spieren, focust de YinYoga juist op het flexibel maken van diepere lagen, zoals het bindweefsel, de banden, de gewrichten en de pezen

PowerYoga

Dit is een actieve lesvorm waarbij je in een doorgaande stroom asana's (houdingen) achter elkaar uitvoert. Bewegend vanuit een krachtig centrum (core). 

PilatesYoga

In deze les wordt een deel pilates en een deel yoga gedaan. Het yogagedeelte kan varieren van poweryoga tot slow- of yinyoga. Het pilatesgedeelte bestaat uit spierversterkende oefeningen waarbij het hele lichaam aan bod komt.


RestorativeYoga

Restorative yoga is de allerzachtste vorm van yoga. Met behulp van kussens, blokken, dekens, aerialdoeken en bolsters ga je zo comfortabel mogelijk in een houding liggen of zitten. Omdat je zo comfortabel in de houding kan liggen ga je dieper in de ontspanning

Pilates

In deze les wordt er o.a. hard gewerkt aan je spiercorset rondom je bekken. Dit zijn de buik-, bekkenbodem- en diepe rugspieren. Daarnaast komen ook de billen, de armen en de benen aan bod.

SivanandaYoga

 Swami Sivanda was een yogameester die leefde in India in de vorige eeuw. Sivananda yoga eert de traditie waarin hij les gaf. Deze yogavorm leert je je lichaam aan te voelen ,goed te ademen, te ontspannen en positief te denken (meditatie). 

Slow&YinYoga

In deze les ligt de nadruk op het voelen en strekken van het lichaam én ontspanning. 

In deze les zie je een combinatie terug van SlowYoga en YinYoga.

Soms is de les precies half om half verdeeld en soms zal de docente de verschillende stijlen in elkaar verweven.


SlowFlow&YinYoga

Een les die begint met met een zachte, dynamische flow waarbij je beweegt op het ritme van de ademhaling. Het tweede deel van de les bestaat uit yinhoudingen

Yogalates

De basis van deze les is een PowerYogaFlow. Dus een doorgaande stroom van houdingen (asana's) op het ritme van je adem. De docent verweeft hier pilatesoefeningen in, zonder dat dat ten koste van de flow gaat.

YinYoga&YogaNidra

Yoga Nidra, ook wel vertaald als ’slaapyoga’, is een oude vorm van yoga waarbij je in een diepe toestand van ontspanning komt. Hoewel de naam anders doet vermoeden, gaat deze vorm van yoga niet over slapen; Sterker nog, je bent bijna meer alert dan wanneer je wakker bent.

AerialYinYoga

In deze les wordt net als bij de gewone yin yoga les langer in een houding gezeten of gelegen, met als doel diepere lagen in het lichaam de tijd te geven te ontspannen en te openen. Er kan zo meer ruimte in het lichaam komen doordat je er de tijd voor neemt. Het lichaam kan gaan loslaten wat het niet meer nodig heeft of waar spanning is verzameld.


Meditatie&YinYoga

In een yinyogahouding help je je lichaam te verzachten en te openen. Steeds krijgt een ander deel van het lichaam aandacht. In de houdingen worden verschillende soorten meditaties gedaan.

 

Pilates&YinYoga

In deze les wordt een combinatie gemaakt van pilates en yinyoga. Het eerste deel van de les bestaat uit pilatesoefeningen om specifieke spieren te versterken. Zoals bijvoorbeeld de rug, de buik, de benen en de armen.

Het tweede deel bestaat uit yinyogahoudingen

Power&YinYoga

In deze les komen poweryoga en yinyoga aan bod. Yin en Yang samen in één les. Werken aan kracht, lengte, loslaten én verstilling. Werken met én aan de spieren en de diepere lagen zoals bindweefsel en ligamenten.

ZwangerschapsYoga

In deze lessen wordt er aandacht besteedt aan de adem als voorbereiding op de bevalling. Zachte yogabewegingen zijn een onderdeel van de les. 

Door aandacht te besteden aan hoe je je voelt in de zwangerschap en hoe je er invloed op hebt ontwikkel je steeds meer vertrouwen in jezelf