BABYMASSAGE (Shantala) en BABY BASICS

Deze cursus van drie lessen wordt ongeveer eens in de twee á drie maanden gegeven. Als je mee hebt gedaan met de zwangerschapsyoga wordt je automatisch op de hoogte gebracht van de nieuw geplande cursus en kan je meedoen én elkaar weer terug zien met baby.

Heb je niet meegedaan met de yoga maar wil je wel meedoen met de massagecursus dan kan je je via de mail, info@yogamore.nl, aanmelden. 

Tijdens de cursus komen in de eerste les de bevallingsverhalen aan bod en mag ieder die dat wil haar verhaal delen. Daarna wordt het eerste deel van de massage aangeleerd. In de les oefenen we over de kleding van de baby heen, maar de bedoeling is dat je het thuis op een blote baby uitvoert. Om het voor de baby niet te druk en te vermoeiend te maken kies ik ervoor om het aanleren over de kleding heen te doen. Het is best al heel intensief voor de baby om de massage te ondergaan. En in een rustige thuissituatie kan je dan het geleerde steeds verder uitbreiden en oefenen. 

In de tweede les wordt de volledige massage gedaan en dus verder aangeleerd, inclusief de babyyoga-oefeningen. De babymassage krijg je op papier mee naar huis zodat je thuis er mee aan de slag kan en nog eens terug kan kijken als je iets vergeten bent. Het tweede deel van deze les wordt verzorgd door Femke Kooijmans (kinderfysiotherapeut en opvoedingspedagoog) en zij geeft adviezen en tips over regelmaat en ritme in het leven met je baby, over de motorische ontwikkeling van je kind, over het basisbevestigend dragen en nog veel meer.

De derde les zal Femke het grootste deel vullen met nog meer informatie en het beantwoorden van vragen over de ontwikkeling van je kind. De massage wordt vaak nog in het kort herhaald en je krijgt de kans over de massage nog vragen te stellen. Ook is er ruimte voor advies welke yogales geschikt is voor na de bevalling om weer te werken aan herstel en rust in jezelf en je lichaam. ook kan je eventueel een vervolgafspraak maken met Femke Kooijmans voor een privebezoek aan haar praktijk mocht dat nodig zijn.

De kosten voor deze cursus zijn 60 euro en bestaan dus uit drie lessen van een uur.