Zwangerschaps Yoga


Vanaf een zwangerschapsduur van ongeveer 15 weken kan je met deze lessen beginnen. 

In de lessen is veel ruimte voor rust tijdens en aandacht voor de zwangerschap. Je ontdekt en leert hoe je naar je lichaam kan leren luisteren en er rekening mee kan houden. De essentie van zwangerschaps Yoga is ONTSPANNING en VERTROUWEN KRIJGEN/HEBBEN IN JE LICHAAM! Vertrouwen in jezelf en de komende bevalling. Er is dus ook veel aandacht voor de bevalling. O.a. perstechnieken worden aangeleerd en geoefend, houdingen voor bij de bevalling komen voorbij en er worden vooral veel ademoefeningen gedaan. De adem is de sleutel om je zwangerschap en de bevalling een mooie ervaring te laten zijn.

 

Ook is er een les waarbij de partner aanwezig is. Deze les is bedoeld om de partner tips en adviezen te geven m.b.t. de bevalling en hoe de partner de vrouw kan helpen. 

 

DE LESSEN BESTAAN UIT DE VOLGENDE ONDERDELEN:

YOGAHOUDINGEN, houdingen vanuit de yoga die op een zachte manier worden uitgevoerd, rekening houdend met het veranderende lichaam van de vrouw. Het doel van deze houdingen is het lichaam in beweging houden, ruimte creeeren, bewustwording van het lichaam en het ervaren en creëren  van ontspanning.

Ook maken we gebruik van het AerialYoga doek, om vooral ontspanning in het lichaam te creëren en het te helpen strekken en openen.

 

DO-IN, strekkingen van meridianen (energiebanen) in het lichaam om energie (weer) te laten stromen en in balans te brengen. Hierdoor kunnen mogelijke blokkades in de energiebanen verminderen of verdwijnen. Je kan je vitaler en krachtiger gaan voelen in de zwangerschap. 

 

SHIATSU, dit is drukpuntmassage bij jezelf, die gebaseerd is op de energiebanen en specifieke punten (tsubo's) die daarop te vinden zijn. Deze punten kunnen verlichting brengen bij bijv. zwangerschapskwalen en de bevalling. Ook de partners leren bepaalde punten in de les om toe te passen bij de vrouw. In de les worden er dus af en toe kleine massages gedaan.

 

ADEMOEFENINGEN, deze oefeningen hebben als doel om in de les te ontspannen en in het NU te zijn, je lichaam te leren kennen en als hulpmiddel bij de bevalling. Verschillende ademtechnieken komen aan bod en zo ga je met een gevulde rugzak de bevalling in.

 

Maandag 15-40 weken         9.00-10.00 uur  Locatie Rozenstraat 2A   Anne

Dinsdag 28 weken+       18.45-19.45  uur  Locatie Slotlaan 136A  Christy

Zaterdag 15-40 weken          10.45-11.45 uur   Locatie Rozenstraat 2A  Catherine

 

Voor vragen neem contact op via het contactformulier. Klik hier

 

Wil je je meteen aanmelden voor een proefles, maak dan een account aan via ons rooster als "nieuwe Yogi" en boek de proefles in het rooster op een van deze lessen

 

Proefles 10 euro

Strippenkaart voor 10 lessen  150 euro

Strippenkaart voor 7 lessen  112 euro

Strippenkaart voor 5 lessen   80 euro

Strippenkaart voor 3 lessen  48 euro

 

Je kan een Zwangerschapsyogalespakket van 6 online lessen van Christy aanschaffen voor 30 euro.

Of een Zwangerschapsyogalespakket van 4 online lessen van Helene  voor 20 euro.

In deze lessen krijg je alles op een rij aangeboden om goed voorbereid te zijn op de bevalling en om lekker te kunnen ontspannen als je daar behoefte aan hebt. Je kan de lessen meerdere keren volgen. Heb je interesse in dit online pakket mail dan naar info@yogamore.nl