bhagavad gita studiegroep

De Bhagavad Gita is een van de oudste geschriften ter wereld en staat wel bekend als de bijbel van yogi’s. Het bestaat uit 18 hoofdstukken waarin de ontwikkeling van het bewustzijn wordt beschreven, in de vorm van een gesprek tussen God, in de gedaante van Krishna, en Arjuna, een prins en krijger die op het punt staat een grote veldslag te beginnen. 

 

De studiegroep is een plek waar bewustzijnsontwikkeling en zelfonderzoek centraal staan. Het is niet zozeer een mentaal proces of simpelweg een plek voor kennisoverdracht, als wel een persoonlijke zoektocht naar ons ware Zelf, naar dat wat bestaat voorbij onze gedachten, voorbij ons ego. Door je te verdiepen in de Bhagavad Gita kan een proces in gang worden gezet of versterkt. 

We behandelen in deze 7 bijeenkomsten het eerste deel van de Gita (hoofdstuk 1 tot 6) waarbij we het ontwakingsproces beginnen, en een reis beginnen die ons van onwetendheid en lijden brengt naar de realisatie van het Zelf. Je verdiept je in de vraag waar jij je in het proces bevindt, hoe je dit proces kunt ondersteunen, en ontmoet de vragen van het leven: Wie ben ik? Waarom ben ik hier? Wat is het doel van het leven? Hoe moet ik leven?

 

We gebruiken de vertaling van Sri Atmananda en de interpretaties van Sat Shree om te ontdekken waar we onszelf bevinden in het proces van ontwaken en zelfrealisatie. Dit doen we door voor iedere samenkomst het bijbehorende hoofdstuk en de interpretatie daarvan te bekijken, luisteren of te lezen. Deze zijn gratis beschikbaar op https://www.satshree.org/teachings/gita-study/ 

Het aanschaffen van het boek van Sat Shree over de eerste 6 hoofdstukken van de Bhagavad is optioneel: The Bhagavad Gita Revealed – A Living Teaching For Our Times https://www.amazon.nl/Bhagavad-Gita-Revealed-Living-Teaching/dp/1732305900). 

 

Voor wie?

Wellicht heb je zelf een ontwakingservaring gehad, of voel je op een andere manier aangetrokken tot dat wat de Gita beschrijft. Er is geen voorkennis nodig en er zijn geen ingangseisen. De studiegroep is voor iedereen toegankelijk. Als je opnames van de website wilt gebruiken dan is een redelijk begrip van de Engelse taal handig, omdat de opnames die we kijken/luisteren alleen in het Engels beschikbaar zijn. De studiegroep zelf wordt in het Nederlands gegeven.

 

Door wie?

De studiegroep wordt gefaciliteerd door Marrit. Ze is yogadocent bij Yoga&More en ontdekte Sat Shree en zijn onthullingen over het natuurlijk ontwikkelingsproces van ons bewustzijn 3 jaar geleden. Vanaf het eerste moment was ze diep geraakt en de afgelopen jaren heeft ze door middel van verschillende studiegroepen de Bhagavad Gita meerdere malen doorlopen. Ze creëert graag de ruimte voor anderen om in contact te komen met deze bron voor oneindige groei en zelfrealisatie en heeft daarom deze studiegroep opgezet.

 

Waar en wanneer?

We komen om de week samen op zondagavond bij Yoga&More (Slotlaan Zeist). 

Data nog onbekend: zondagavond 20.00 tot 21.30 uur

 

Vergoeding voor onkosten: 10 euro per bijeenkomst (70 euro totaal) 

Voor aanmelden of vragen, mail naar MetMarrit@gmail.com