quincy rudolph

Yoga, Mindfulness en meditatie zijn al jaren enorm waardevol in mijn leven. Deze leefwijze helpt mij met meer bewustzijn, vol in het moment te zijn. 

Met bewustzijn bedoel ik: minder in het hoofd, waar de stroom aan gedachten de overhand kan nemen en bepaalde dingen luid en overheersend op de voorgrond plaatst. En meer naar het hart, zodat je je bewust kunt zijn van alles wat dit moment bevat, in- en extern, inclusief alle emoties en gedachten. 

Yoga kan je helpen in contact te komen met je diepere bewustzijn. Want, wat gebeurt er als je een grens tegenkomt in een houding? Of wanneer je jezelf voorhield dat je iets niet kon, maar wel bleek te kunnen? Voel je frustratie? Of juist verwondering? Kun je ermee zijn, zoals het is? 

De denkpatronen en emotionele patronen die je tijdens Yoga en meditatie tegenkomt, zul je naarmate je meer oefent, ook steeds meer herkennen in andere elementen van je leven. En dat verandert je relatie ermee. Je kunt het waarnemen zonder dat je eraan overgeleverd hoeft te zijn. 

Dit geeft heldere inzichten en helpt verbinding, grond en rust te vinden. In elk moment, en in de aaneenschakeling van momenten: het leven. 

Dit is wat Yoga en meditatie mij hebben gebracht, en wat ik hoop te delen via mijn lessen. Ik geef les vanuit mijn hart en geef bewustzijn een belangrijke rol. Op deze manier ontstaat er een mooie balans tussen rust en inzicht, samen met het ontwikkelen van flexibiliteit en kracht in je lichaam.