sophie brons

 

Yoga en pilates vergroten je lichaamsbewustzijn en maken je lichaam sterk en flexibel. Het is ook een mooie vorm van bezig zijn met je lichaam naast een veldsport of bijvoorbeeld hardlopen. Want waar veel sporten je spieren krachtig maar ook korter maken, zorgen yoga en pilates voor kracht én souplesse en flexibiliteit. Verander de overtuiging ‘Yoga is niets voor mij want daar ben ik veel te stijf voor’ dus gerust in ‘Yoga is echt iets voor mij want ik voel me beter in een soepeler en flexibeler lichaam’. 

 

Maar yoga is meer dan het creëren van een soepeler, krachtiger en flexibeler lichaam. Het vergroten van je lichaamsbewustzijn wil zeggen dat je je lichaam en daarmee ook jezelf steeds beter leert kennen en leert om op de mat te bewegen met respect voor alles wat bij jou en jouw lichaam hoort. ‘Ha’ staat voor zon en ‘tha’ staan voor maan. We kunnen ook zeggen: yang en yin. In mijn lessen geef ik altijd aandacht aan beide componenten. Waar span je aan en waar laat je los? Wanneer gebruik je je ademhaling om zacht te zijn en wanneer om krachtig en sterk te zijn? En zo zijn je ervaringen op de mat ook een mooie metafoor voor het dagelijks leven waarin we ook zoeken naar die balans van krachtig en zacht zijn. Yoga kan je daar dus mooi bij ondersteunen. 

 

Ik ben opgeleid in Perfect Pilates (Fysio Physics), Hatha Yoga (Yogapoint) en Yin Yoga (Mirjam Wagner). Ik ben naast yoga docent ook trainer in de (schriftelijke) communicatie, een mooie balans van body & mind ;) In 2014 ben ik begonnen met lesgeven bij Yoga&More. Eind 2015 voelde ik de behoefte om een tijdje mijn eigen weg te gaan, maar ik miste het warme Yoga&More-nest en kwam in september 2017 weer terug. Het is fijn samenwerken met mijn collega’s en te weten dat we er voor en met elkaar zijn, in voor- en tegenspoed