marrit Bangma

 

Yoga is voor mij een manier om uit het hoofd en in het lichaam te komen en contact te maken met de diepere lagen van mijn zijn. Je leert bewust te ademen, te bewegen en ook om bewust te leven – wat je leert op de mat neem je mee het leven in.

Hoewel ik al 15 jaar geleden begon met yoga, is er een grote omslag geweest in 2014 in wat yoga nu echt voor mij betekent. Er veranderde veel in mijn leven en ik ging voor het eerst naar India. Ik mediteerde er in verschillende centra en ashrams, en toen ik terugkwam in Nederland schreef ik mij direct in voor een yoga-opleiding. Sindsdien is er alweer veel tijd verstreken, en ben ik verder gereisd, zowel innerlijk als ook een aantal keer naar India, voor verdere verdieping op het gebied van yoga, meditatie, en ayurveda.   

 

Mijn yogalessen leggen altijd de nadruk op jouw persoonlijke ervaring en het leren luisteren naar jezelf, voorbij gedachten en ambitie. De vorm, zowel als het gaat om welke vorm yoga je beoefent als hoe de fysieke vorm van een houding eruit ziet, is voor mij ondergeschikt aan je innerlijke ervaring. Het gaat niet over het jezelf opleggen van een idee wat goed is voor je (we hebben allemaal andere lichamen, persoonlijkheden, behoeften, levensomstandigheden) en ook niet of je lenig of sterk bent. Het gaat om contact te maken met jezelf, te leren voelen waar jouw grenzen liggen, en te luisteren naar wat jij nodig hebt. 

 

Tijdens de meditatielessen (Silent Sittings genaamd) doen we bewust een stapje terug uit de wereld van het ‘doen’ zodat we leren om niet te reageren op de impulsen van onze gewoonten. Door ruimte te creëren in je bewustzijn ervaar je meer vrijheid, meer rust, en kun je gemakkelijker in contact komen met je ware aard. 

 

De lessen die ik aanbied bij Yoga&More:

Donderdagavond 19.30-20.30 uur: Slow Flow & Yin Yoga

Donderdagavond 20.45-21.45 uur: Slow Yoga & Silent Sitting (meditatie)

Zondagavond 18.30-19.45 uur: Silent Sitting & Sharing (wisselend op locatie en online, bekijk hiervoor het rooster)

 

Daarnaast faciliteer ik een Bhagavad Gita Studiegroep op zondagavond (cursus van 7 bijeenkomsten, 1x per 2 weken). Mocht je interesse of vragen hebben, dan kun je hier meer informatie vinden op de website van Yoga&More of een email sturen naar metmarrit@gmail.com. 

 

Ik hoop je binnenkort bij één van m’n lessen te ontmoeten. Wees van harte welkom.